Image
4 Nisan, 2024

Spor Salonu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte birçok insan spor salonuna kayıt olmayı düşünüyor. Bu düşünce beraberinde birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor ; 

  • Neden bir spor salonuna kayıt olmalıyım ? 
  • Hangi spor salonuna kayıt olmalıyım ? 
  • Spor salonuna kayıt yaptırırken nelere dikkat etmeliyim ? 
  • Ortalama ne kadar bütçe ayırmalıyım ? 

 Blog yazımızda bu soruları ele alarak spor salonuna kayıt olmayı düşünenler için yol göstereceğiz. 

İlk olarak bir spor salonuna neden kaydolmamız gerektiğiyle başlayalım.  

 Günümüzde vücut geliştirmek bir hayli masraflı olmaya başladı. Fitness ekipmanlarının pahalılaşmasıyla birlikte, evde vücut geliştirmek maddi anlamda çok meşakkatli. Bu sebeple forma girmek ve iyi bir vücuda sahip olabilmek için spor salonlarına ihtiyaç duyuyoruz. Kas kütlesi kazanmak, yağ yakmak, forma girmek veya profesyonel olarak vücut geliştirme sporu yapmak istiyorsak spor salonları bu noktada imdadımıza yetişiyor. 

Peki hangi spor salonuna kayıt olmalıyım ? 

 Aldığımız her hizmette olduğu gibi spor salonuna kayıt olmak için de bir harcama yapıyoruz. Dolayısıyla kendimiz için en uygun olan spor salonunun hangisi olduğunu anlamamız gerekiyor. Seçim sırasında değerlendirmemiz gereken birkaç farklı öncelik mevcut ; 

  • Spor salonunun eve yakınlığı, 
  • Salonun ve ekipmanların temizliği, 
  • Klimaların kalitesi ve fazlalığı, 

Spor salonuna karar verme aşamasında üzerinde durmamız gereken konulardır.  

Kısaca bahsetmek gerekirse haftanın birkaç gününü düzenli olarak geçireceğimiz bir yerin eve çok uzak olmasını istemeyiz. Eve uzaklık arttıkça günün yorgunluğuyla spora gitme hevesimiz de düşecektir. Vücut geliştirme işini uzun zamandır yapanların da dediği gibi :  

“En iyi spor salonu eve en yakın olanıdır.” 

 Bununla birlikte temiz bir spor salonu ve steril ekipmanlar sağlığımız ve kişisel hijyenimiz için de önemlidir.  

  Diğer bir önemli konu ise salondaki klimaların çalışır durumda olması ve bakımlarının düzenli olarak yapılmasıdır. Yaz sıcağında ve kullanılan ısınma yöntemine göre klima kullanımı antrenman performansını da etkilemektedir. Zaten terleyeceğimiz antrenmanlarımızın korkunç bir hal alması hiç iyi olmayacaktır. Kışın ise ellerimiz titrerken antrenman yapmaya çalışmak fazlasıyla verimsiz olacaktır. Bununla ilgili kayıt öncesinde spor salonunu gezerek sıcaklığı inceleyebilirsiniz. 

 Terlemek demişken antrenmanlarınız sırasında doğru giyinmek de çok önemlidir. Ter emme özelliği bulunan antrenman kıyafetleri stabilite açısından büyük önem taşır. Bununla ilgili GYMLEGEND ürünlerine göz atabilirsiniz. 

  Duş alanlarının kalitesi ve spor salonunun çok dar olmaması da dikkat edilmesi gereken diğer hususlardır. 

Spor salonlarının ortalama maliyetleri ; 

  Spor salonu maliyetleri çok değişken olabilmektedir. Bu sizin spor salonundan beklentinize göre şekillenebilir. Daha profesyonel ekipmanlar kullanmak istiyorsanız ve vücut geliştirme sizin için hobiden fazlası ise kurumsal spor salonlarını tercih edebilirsiniz. Bunlar sizin için daha önemsiz detaylarsa ve amacınız sadece forma girmek ya da vücut geliştirme için temel oluşturmak ise o zaman mahalle arası gym diye nitelendirilen spor salonlarına da kayıt olabilirsiniz.  

  Aylık ücret olarak baktığımız zaman 2022 Aralık itibariyle; 

 Kurumsal olmayan spor salonları aylık ortalama 200 TL ile 600 TL arasında, 

 Kurumsal olanlar ise 500-2500 TL bandında ücret talep ediyor.