Image
4 Nisan, 2024

Sweatshirt Nasıl Kombinlenir?

Son zamanların en çok tercih edilen kıyafetlerinden biri olan sweatshirtler birçok şekilde kombinlenebilmektedir. Kış günlerinde ya da yaz gecelerinde sweatshirt, birçok ortam için uygundur. Sweatshirt ilk olarak ortaya örtünmek amaçlı çıkmış olsa bile sonrasında bir moda ikonu haline gelmiştir. Sweatshirtlerin örtünme amacı, iş elbiselerine ve sonrasında modaya dahil olmuştur. Sweatshirtler üretilirken ilk esinlenen kıyafet ise pelerinler olmaktadır. Hem kadınlar hem de erkekler için üretildiği gibi ayrıca unisex modelleri de bulunmaktadır. Ayrıca birçok kadın kullanıcı erkek tasarımlarını daha çok beğendiği için erkek reyonundan alışveriş yapmaktadır. Elbiseler, etekler, pantolonlar, taytlar ve şortlar gibi akla gelebilecek her türlü kıyafet ile kombinlenebilir hâle gelmiştir. En çok tercih edilen kombinler ise şöyledir:

  • Gömlek üstüne sweatshirt hem şık hem de spor bir görünüm elde etmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Sweatshirt altına gömlek giyilirken gömlek yakaları sweatshirt yakalarının üstüne çıkarılır. 
  • Sweat altına tişört ise en çok tercih edilen kombinlerden bir diğeridir. Bu tarzın altına kumaş pantolon giyildiğinde resmi; kot ya da şort tercih edildiğin spor bir görünüm elde etmek mümkündür. 
  • Sweat üstüne giyilen ceket ile elde edilen kombinler ise bir başka popüler olan kombinlerden biridir. Bu kombinin resmi ya da spor olması ise tercih edilecek cekete bağlıdır. Blazer bir ceket ile klasik bir görünüm elde edilebilecek iken bomber ya da kot ceket ile beraber spor bir görünüm elde etmek mümkündür. 

Sweatshirt Üstüne Ne Giyilir?

Sweatshirt modelleri birçok kıyafet ile kombinlenebilmektedir. Sweatshirt üstüne giyilebilecek bir kot ceket ile şık bir görüntü elde edilebilmektedir. Altına ise yine kot bir pantolon seçimi uygun olacaktır. Bir başka en yaygın kombinleme seçeneği ise bomber ceketlerdir. Bomber ceketler ile 2000’li yılların modası yakalanabilmektedir. Vintage ve oversize model ceketlerin içine de yine sweatshirtler harika bir uyum sağlayacaktır. Klasik bir ceketin altına giyilen sweatshirt ile ise casual bir tarz yakalamak mümkündür. Modası asla geçmeyen oversize oduncu gömlekleri ise bir başka seçenektir. Sweatshirt birçok şekilde kombinlenebildiği için oldukça kullanışlı bir kıyafettir. 

2000’lerden bu yana bu kıyafetler asla rafa kalkmamış; her defasında farklı kombinleme modelleri bulunmuştur. İlk başta gençlerin gözdesi olan bu kıyafet sonrasında 40’lı ve daha üstlerde olan kişiler tarafında da bir akım sağlandı. Son zamanlarda ise yediden yetmişe herkes tarafından tercih edilmeye başlandı. 

Sweatshirt modelleri de oldukça fazla çeşide sahiptir. Bunların bazıları şunlardır:

  • Fermuarlı sweatshirtler: Önünde fermuar bulunan ve son zamanlarda içinde croplar giyilerek kombinlenen bu sweatshirtler yaz ya da ilkbahar akşamlarının da vazgeçilmezidir. 
  • Kapşonlu sweatshirtler: Kapşonlu sweatshirtler en çok tercih edilen modellerdendir. Gömlek ya da ceket üzerine kapşon çıkarılarak kombinlenen bu sweatshirtler şort ya da pantolonların üzerinde de harika bir uyum yakalamaktadır. 
  • Kısa sweatshirtler: Son zamanlarda ortaya çıkmış bu modelin boyu göğüs bitim hizasına kadar gelmektedir. 
  • Bisiklet yaka sweatshirtler: Özellikle gömlek üstüne giymek için harika bir seçenek olarak bu sweatshirtler klasik görünümü en çok yakalayan modeldir. 
  • Dijital baskılı sweatshirtler: Farklı dijital baskılar yaparak ilgi çeken sweatshirt markaları aynı zamanda isteğe yönelik baskılar da yapabilmektedir. 
  • Beli lastikli sweatshirt: Bel kısmında lastik bulunan bu sweatshirtler çok fazla kişi tarafından sevilen bir modeldir. 

Kısa Sweatshirt İçine Ne Giyilir?

Sweatshirtler ilk çıktığından beri daha çok oversize tarzda olmuşlardır. Fakat son zamanların kısa üst kıyafetleri ile yeni sweatshirt modelleri üretilmiştir. Bu sweatshirtlerin içerisine kısa ama biraz görülecek bir bustiyer ya da atlet giymek farklı bir tarz elde edilmesini sağlayacaktır. Uzun bir gömleğin üstüne giyilmiş kısa sweatshirtler de yine farklı bir tarz yakalanmasını sağlayacaktır. Tamamen uzun, zıbınlı içlikler tercih etmek de bir başka seçenektir. Bu sweatshirt modelleri genellikle sadece kadınlar için üretilmektedir.  Bu modellerinde farklı dijital baskıları bulunmaktadır ve istenildiğinde içine giyilen croplar ile bu baskılar da farklı kombinler elde edilebilmektedir. 


Sweatshirt Altına Nasıl Pantolon Seçilir?

Sweatshirt altına her türlü pantolon seçilebilmektedir. İlk başta tamamen spor bir kıyafet olarak değerlendirilen sweatshirtler günümüzde birçok kıyafet ile kombinlenebilmektedir. Bu kombin çeşitlerinden birkaçı ve en çok tercih edilenleri şöyledir:

  • Tayt üstüne sweatshirt ve eğer hava soğuk ise üstüne bomber ya da kot ceket tercih edilebilir.
  • Yaz akşamları için şort, crop ve üstüne sweatshirt rahat bir tarz yakalanmasını sağlayacaktır. 
  • Yine yaz akşamları için bir başka seçenek biker tayt, bustiyer  atlet ve sweatshirt kombini olabilmektedir. 
  • Kot pantolon üstüne sweatshirt kombini ise en çok tercih edilen kombinlerden biridir. 
  • Son zamanlarda ise kumaş pantolonun üstüne sweatshirt ve onun üstüne klasik ceket, topuklu ayakkabılar eşliğinde casual bir tarz yaratmaktadır. 
  • Tüm bunların yanı sıra keten, kadife gibi birçok pantolon ile sweatshirt kombinlemek mümkündür. Bunun doğru renk uyumu ve sweatshirt modeli yeterlidir. 
  • Casual iş kıyafetleri için en çok tercih edilen havuç pantolon modelleri ile sweatshirtler kombinlenebilmektedir. 

Casual Giyimde Ceket İçine Sweatshirt Nasıl Giyilir?

Günümüzün en yaygın giyinme tarzı casualdir. Casual giyim kelime anlamı olarak aslında günlük manasına gelmektedir. Bu giyim tarzında rahatlık kavramı en başta gelmektedir. Hem rahat hem şık olmayı hedefleyen bu tarz için sweatshirt uygun bir seçenek olmaktadır. Keten pantolonun üzerine giyilen sweatshirtler ile erkekler şık bir görünüm elde ederken, kadınlar da sweatshirt, kot pantolon ve topuklu ayakkabı kombinleri ile şık bir görüntü elde edebilmektedir. Sweatshirt ile birçok farklı kombini ortaya koymak mümkündür. Bunlardan en yaygınları şunlardır. 

Gömlek üstü sweatshirt, kişinin tarzını hem resmi hem de spor göstermektedir. Zaten spor ve resmi giyimin karıştığı tarz casua tarz olarak nitelendirilmektedir. 

Ceket altına giyilen sweatshirt modelleri ile de yine şık bir görüntü elde etmek mümkündür. 

Havuç pantolon üzerine tercih edilen şık bir sweatshirt ile casual ofis kombinlerine bir yenisini eklemek mümkündür.


Bisiklet Yaka Sweatshirt İçine Nasıl Gömlek Yakası Tercih Edilmelidir?

Gün geçtikte rahat giyimi daha çok tercih eden iş insanları hem rahat hem şık ofis kombinleri fikirlerini değerlendirmektedir. Gömlek üstüne giyilen sweatshirt ile istenilen ofis şıklığı elde edilebilmektedir. Bisiklet yaka sweatshirt modelleri içerisine dik yaka bir gömlek tercih ederek hem resmi hem de şık bir tarz elde edilecektir. Bu kombin ise hem erkekler hem de kadınlar tarafından uygulanabilmektedir. Özellikle kışın tercih edilebilecek bu kombin ile hem şık hem de sıcak olmak mümkün olmaktadır. Bisiklet yaka kolay kombinlenemeyen bir yaka biçimi olsa da gömlek ve sweatshirt ikilisi bir kişi tarafından tercih edilmiş ve benimsenmiştir.